Translate

Teasütemény készítése

Hali!
Mostanában elég hideg szokott lenni reggelente, és ilyenkor nagyon jól esik a tea. Én minden reggel teázom és gondoltam hozok egy receptet, amit tea mellé is fogyaszthattok, de magában is nagyon jó :)
------♥------♥------♥

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg cukor (kristály)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi só
  • 1 citromból nyert citromhéj (kisebb, reszelt)
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 33 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szalalkáli
Elkészítés:
  1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a kétféle cukorral és a sóval, elektromos habverővel pár perc alatt jó krémesre keverjük. A jól megmosott citrom sárga héját belereszeljük, majd állandó keverés közben apránként hozzáöntjük az olajat is.
  2. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a szalalkálit, majd alaposan összedolgozzuk a vajas masszával. Kisebb, diónyi gombócokat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk, de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (légkeveréses sütőben 165 fokon) sütjük, de közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a sütemény összeeshet.
  3. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól záródó fémdobozban hetekig "friss" marad, így érdemes egyszerre dupla adagot sütni belőle.
Fontos dolgok:
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
Próbáld ki:
A tésztát őrölt fahéjjal vagy kardamommal, de akár kakaóval is ízesíthetjük.

Ha megtetszett a recept, akkor nyomj egy likeot!
XOXO Linda ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése