Translate

Mignon

Hali!
Ha szerettek sütni, és kipróbálnátok a mignon készítését, akkor katt az elolvasomra!

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 csapott kanál grízes liszt
  • 1 vaníliás cukor
Töltelékhez
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
Máz
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál málnaszörp

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Először készíts piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a sárgáját, végül pedig óvatosan a lisztet is. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, majd 20 perc alatt süsd meg.
Ha kihűl a piskóta, a kétharmadát vágd kisebb kockákra. A maradékot morzsold össze, keverd el a vajjal, a lekvárral, a kakaóval, a rummal és a cukorral. Vágd ketté a tésztát, és kend meg a töltelékkel, majd pihentesd legalább egy órán át.
A cukormázhoz tedd egy lábasba a cukrot, a vizet és a szörpöt. Állandóan kevergetve melegítsd őket össze, de ne forrald fel. Kend meg a kockákat a mázzal. Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt, majd pihentesd egy kicsit a kész sütit. 
Femina

XOXO Linda